Annons
Insändare

Jag jämförde med andra servicehus

Insändare • Publicerad 1 februari 2006
Debatten kring Akkas restaurang går vidare. ARKIVBILD: ANDERS HANSSON
Debatten kring Akkas restaurang går vidare. ARKIVBILD: ANDERS HANSSONFoto: 

Svar till Tome K (den 26 januari).

För det första vill jag be om ursäkt för att jag kallade dig, Tome K, för en signatur, har nu blivit upplyst om att det är ditt riktiga namn. Mitt namn är Gunnar H. Då är vi klara över att vi inte skall svara på eller skriva insändare om maten på Akka under dold identitet.

Annons

Du säger att du inte skulle få ut något om du på min uppmaning skulle spionera på Akka restaurang under en viss tid. Varför då? Samtidigt skriver du, att du tror till hundra procent på mina upplevelser och att det är sant vad jag anser om Akkas restaurang. Du säger också att du tror, att 95 procent av Akkas gäster anser och upplever att de är nöjda med Akkas restaurang. Är inte detta lite konstigt?

Redovisningen av den gjorda enkäten innehöll också några konstigheter. Bland annat stod det att i restaurangen äter 61 personer och samtidigt stod det att 93 personer åt där dagligen.

För det första är det många år sedan det var 61 matgäster i restaurangen. Den rätta siffran är 30– 40 personer. Det beror på vad som serveras, ibland är det god mat, för det händer naturligtvis någon gång, det skulle ju vara hemskt annars. Jag vill också påpeka om, att det finns dagliga gäster i restaurangen som av olika orsaker inte har något val, vilka jag vill värna om. De 115 personerna som på olika sätt får mat från Akka, här har jag ingen aning om vad de tycker och tänker.

Du skriver också bland annat "Enligt dig så har du till och med hunnit testa alla restauranger. Med detta i ditt "bagage" så anser jag, att det inte är så konstigt att du satt Akkas restaurang längst ner på din "Michelin-lista"".

Problemet med denna jämförelse är, att man inte kan jämföra Akkas restaurang med alla andra restauranger i stan, denna är mycket mer än en restaurang. Jag har inte mer än i ett fall jämfört Akka med en restaurang ute på stan. Mina jämförelser är gjorda genom att jag sedan flera år tillbaka bland annat besökt 16 olika så kallade servicehus i södra Skåne för att deltaga i en av mina hobbyer, som jag för övrigt även sysslar med på Akka.

Du erkänner ju att Akka inte bara är en restaurang, det instämmer jag i, för då hade den inte blivit långlivad. Till sist vill jag ställa en fråga till dig Tome K. Är inte våra gamlingar, som i flera fall växte upp i fattig-Sverige utan äldrevård, socialhjälp, barnbidrag, hyresbidrag, a-kassa, sjukkassa och pension och som efter många års hård kamp skapat det så kallade svenska folkhemmet, värda att bli serverade en vanlig dagens rätt restaurangmat på ett offentligt servicehus?

G.H

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons