Annons
Insändare

Jag har tröttnat på Trelleborg

Som sommarboende i Skateholm händer det att vi åker till Trelleborgs centrum för att handla eller besöka någon utställning.
Insändare • Publicerad 25 oktober 2013
Är det verkligen såhär nitiskt ni vill att parkeringsbevakningen skall vara i Trelleborg, undrar skribenten.
Är det verkligen såhär nitiskt ni vill att parkeringsbevakningen skall vara i Trelleborg, undrar skribenten.Foto: Foto: FREDRIK PERSSON


Sedan våren 2012 har vi varit på besök 4-5 gånger och på de besöken har vi dragit på oss tre stycken parkeringsböter. 

Min första böter fick jag en vardag våren 2012. Jag var själv med våra sjuka barn, då 1 och 3 år. Bärande på dem sprang jag in på apoteket i Valen för att hämta medicin. Jag missade ställa in p-skivan. Besöket varade max tio minuter. Väl ute på gatan med två gråtande barn i famnen mötte jag p-vakten. Trots att hon förstod att jag bara parkerat i ett par minuter vägrade hon diskutera böteslappen. 
Min andra böter fick jag klockan nio en söndagsmorgon. Jag stannade i max tre minuter tio meter från en bankomat, på felaktig plats, men helt utan att orsaka trafikfara. Centrum var folktomt så var p-vakten kom ifrån är för mig ett mysterium. 
Min tredje bot fick jag i somras på stora torget vid vattentornet. Enligt påminnelsen som jag överraskande fick i dag (fick inte ens en böteslapp) skall jag ha missat att ställa in p-skivan (vilket jag vet att jag gjorde). Vi var med barnen på utställning i stadsmuseet och sedan åt vi glass vid stadsparken. Besöket kan ha varat max 1,5 timme. 
Visst, jag har gjort fel och accepterar böterna (åtminstone de två första), men det känns verkligen olustigt. Är det verkligen såhär nitiskt ni vill att parkeringsbevakningen skall gå till på era gator. Jag förstår att p-böterna inbringar en icke försumbar intäkt för en kommun, men syftet med bevakningen skall väl ändå vara att värna parkeringssituationen och trafiksäkerheten. Jag bor till vardags i Stockholms innerstad och kör ofta. Jag har inte drabbats av en enda bot på åtminstone fem år. Som ni kanske förstår har jag tröttnat och framöver kommer jag att åka till Ystad (som ligger nästan lika lång bort) eller till Malmö. Jag önskar er lycka till.

Svar direkt: Jag kan börja med att konstatera att våra parkeringsvakter inte jobbar på söndagar, anmärkningen du fick en söndag var alltså inte utfärdad av oss. Vidare har man möjlighet att ansöka om rättelse hos Polismyndigheten om man anser att parkeringsanmärkningen är felaktigt utfärdad.

Annons

Det är tråkigt att höra att du inte längre vill komma till Trelleborg. Vi parkeringsövervakar för att säkerställa trafiksäkerheten, men även för att få en rotation på parkerade bilar så att besökare och andra har möjlighet att parkera i centrum.

Jessica Persson

enhetschef Trafik

tekniska förvaltningen

Trelleborgs kommun

Nilla Olsson
Per Helgesson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons