Annons
Insändare

”Jag har ingen ambition om att bestämma över medborgarnas leverne”

Svar till Lars Olof Svedberg (digitalt den 1 februari).
Publicerad 5 februari 2024
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det finns mensskydd att ”få” i skolan redan i dag, hos skolsköterskan (om det finns någon på plats) eller hos läraren. Vi vill att det ska finns på toaletterna om någon av tjejerna behöver det under skoltid, de ska inte behöva be om det!, skriver Birgitta Almroth (S).
Det finns mensskydd att ”få” i skolan redan i dag, hos skolsköterskan (om det finns någon på plats) eller hos läraren. Vi vill att det ska finns på toaletterna om någon av tjejerna behöver det under skoltid, de ska inte behöva be om det!, skriver Birgitta Almroth (S).Foto: Jessica Gow/TT

Det var flickor som skrev ett medborgarförslag om fria mensskydd på skolornas toaletter, de hade tänkt själva! Eftersom det inte vann gehör skrev min partikamrat Veronica en motion i samma ämne.

En ung kille, Truls, har startat en namninsamling för fria mensskydd på skolornas toaletter! Han är en kille som tänker på sina tjejkompisar.

Annons

Förstår inte din tolkning av det jag skriver, skamkänsloinslag för unga flickor, så fel du har! Det jag tänker om din text går inte att skriva här…

Jag har ingen ambition om att bestämma över medborgarnas leverne, förstår inte riktigt vad du menar med det och hur det har med fria mensskydd på skolornas toaletter att göra. Jag har heller inte påstått att medborgare inte ska tänka själva.

Det finns mensskydd att ”få” i skolan redan i dag, hos skolsköterskan (om det finns någon på plats) eller hos läraren. Vi vill att det ska finns på toaletterna om någon av tjejerna behöver det under skoltid, de ska inte behöva be om det!

”Det var flickor som skrev ett medborgarförslag om fria mensskydd på skolornas toaletter, de hade tänkt själva!”
Birgitta Almroth (S)

På Vellinge kommuns hemsida går det att läsa att ”Från och med höstterminen 2023 kommer alla kommunala skolor i Vellinge att tillhandahålla gratis mensskydd” – genom automater på toaletterna.

Så vitt jag vet så är Vellinge kommun fortfarande borgerligt styrd, eller hur?

Utpräglad liberal? Finns det utpräglade liberaler i dag?

Jag är socialdemokrat, eller som du skriver jag tillhör vänstersidan – den socialistiska i politiken, skulle aldrig sätta mig i knät på ett odemokratiskt parti för att få del av makten som ditt parti har gjort!

Birgitta Almroth, Socialdemokraterna i kommunfullmäktige

Annons
Annons
Annons
Annons