GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Jag får uttrycka mig precis som jag vill”

Det blir tråkigt när jag skall behöva lära politiker som varit med ganska länge i Trelleborgspolitiken hur kommunen har byggt upp sin politiska organisation, när Emil Samnegård (den 25 april) dock inte ännu lärt sig detta får jag väl berätta det för honom.
Publicerad 2 maj 2020
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Jag är inte kommunalråd, skriver Helmuth Petersén (SD) i ett svar till Emil Samnegård (MP).
Jag är inte kommunalråd, skriver Helmuth Petersén (SD) i ett svar till Emil Samnegård (MP).
Foto: tomas nyberg

Trelleborgs kommun har ett kommunalråd och två oppositionsråd, i denna mandatperioden är det ett kommunalråd från M/KD och två oppositionsråd från SD och S.

Detta för din info Emil, jag är inte kommunalråd som du skriver i ditt debattinlägg.

Ja, jag får uttrycka mig precis som jag vill i både text och tal. Även om en gruppledare från ett av kommunens minsta partier tycker annorlunda, sanningar är alltid illa hörda men jag räds inte för att säga dem.

Emil Samnegård vill bestämma väldigt mycket i Trelleborg, ofta har jag hört honom försöka tvinga fram mig eller någon annan till talarstolen i kommunfullmäktige.

Likt en desperat vettvilling försöker han bestämma över andra partiledamöter, detta är inget som vi påverkas av utan möter med nonchalans!

Emil får gärna bestämma i sitt lilla miljöparti men när han vill styra upp hur vi agerar i de stora partierna är det stopp, varför skulle vi lyssna på honom!

Än en gång, musen som röt!

Att Emil nu tycker att jag hånar en medborgare i en annan debattartikel tyder på att Emil nu tagit på sig ansvaret som ordpolis i tidningen, en titel du inte lär klara av.

När någon skriver anonymt till mig och kastar iväg den ena anklagelsen efter den andra, på grova sätt, så tvekar jag inte med att bemöta detta hårt!

Oavsett vad du tycker Emil!

Jag tycker det är höjden av feghet att göra fula personliga påhopp mot någon utan att våga skriva under med sitt namn, jag är faktiskt förvånad över att så får ske.

Den som fortsättningsvis vill ha ett svar av mig i en debattartikel får inte välja den feges väg och göra detta anonymt, jag kommer inte att besvara någon framöver som inte skriver under med sitt namn!

Helmuth Petersén

oppositionsråd (SD)