Annons
Insändare

”Jag anser att det finns pengar till fler trygghetsvärdar”

Läser i Trelleborgs Allehanda (den 18 januari) att Tomas Olsson (SD) lagt fram ett förslag om att anställa fler trygghetsvärdar i vår kommun.
Publicerad 25 januari 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten är positiv till förslaget att anställa fler trygghetsvärdar i Trelleborgs kommun. Arkivbild från ett tidigare reportage med Ola Higgins.
Skribenten är positiv till förslaget att anställa fler trygghetsvärdar i Trelleborgs kommun. Arkivbild från ett tidigare reportage med Ola Higgins.Foto: Sara Johari

Ett förslag som jag till 100 procent sympatiserar med, men jag vill vara jättetydlig med att jag inte sympatiserar med Sverigedemokraterna. Ett parti som inte står för alla människors lika värde och med tydlig främlingsfientlig inriktning borde inte få ta plats i vårt samhälle.

Klart att vi vill ha ett tryggare samhälle, och att det får lov att kosta, och därför blir jag beklämd av Thomas Nilssons (KD) svar – var ska vi ta pengarna ifrån?

Annons

För inte så länge sedan kunde vi läsa Mikael Rubins (M) uttalande i TA om hur ekonomin i vår kommun blomstrar och visar på stort överskott. Samme herr Rubin har också i TA deklarerat att det är försvarbart att fortsätta anlita konsulter för att påverka den Socialdemokratiska regeringen att satsa pengar på Trelleborgs hamn och att framtida planer på ringväg ska klassas som riksintresse och i förlängningen även bereda väg för en östlig hamninfart. Dessa konsulter har redan kostat vår kommun och oss skattebetalare massor med miljoner, och fler lär det bli, de gnuggar händerna och fortsätter skicka räkningar som Mikael Rubin och Fredrik Geijer gladeligen attesterar.

Min bestämda uppfattning är att pengar finns för att anställa fler trygghetsvärdar, anställa fler lärare till våra kommunala skolor för att öka lärartätheten och därmed förbättra det dalande resultatet för skolorna i Trelleborgs kommun.

”Min bestämda uppfattning är att pengar finns för att anställa fler trygghetsvärdar, anställa fler lärare till våra kommunala skolor för att öka lärartätheten och därmed förbättra det dalande resultatet för skolorna i Trelleborgs kommun.”
Peter Svensson

Uppenbarligen så tänker inte de som styr vår kommun, med Mikael Rubin i spetsen, likadant som jag, här lägger man hellre fokus på att gödsla konsulter så att de kan fortsätta roffa åt sig av våra skattepengar.

För övrigt så undrar jag – när ska kommunen påbörja rivningen av alla fastigheter som köpts in för mångmiljonbelopp på öster? Dessa har nu stått tomma sedan hösten 2018 och fortsatt kosta pengar för oss skattebetalare, kommunen betalar för skötsel av häckar, gräsmattor med mera till ett externt företag från Vellinge. Värmepumpar och belysningar står på dygnet runt trots att ingen bor i husen.

Tacksam för svar från berörda personer som jag namngivit i detta inlägg.

Peter Svensson, Kullagrundsgatan

Annons
Annons
Annons
Annons