Annons
Insändare

Investering som ger tusenfallt igen

Som svar till Anonym (den 23 maj).
Insändare • Publicerad 29 maj 2012

Semesterlagen innebär att anställda i de flesta fall har fem veckors semester/år. Detta gäller även de anställda i förskolan.

Jag tänker så här: ett yrkesliv varar cirka 45 år, våra barn är små under några få av dessa år. Kanske skulle man som mamma/pappa, om man har möjlighet, lägga sin semester under några eller alla de veckor man inte tycker det känns bra att lämna sina barn på en annan förskola på grund av sommarsammanslagning.

Annons

Förskolan är bra och viktig för barns utveckling och lärande det vet vi idag genom erfarenhet och beprövad forskning. Men det är synd om vi glömmer bort att den tid, närvaro, kärlek och omsorg man som förälder ger sina barn är en investering som ger tusenfallt igen. Trygghet och nära relationer, gemensamma upplevelser har man nytta och glädje av hela livet.

Till sist hoppas jag att Anonym får möjlighet att njuta av i alla fall lite ledig tid tillsammans med sina barn. Jag önskar er en härlig sommar.

Nilla Olsson
Trebarnsmamma och pedagog
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons