Insändare

Intelligent motivering till avslag på motion?

Insändare • Publicerad 19 januari 2007

Jag har för spi skrivit en motion till kommunfullmäktige i Vellinge om att kommunens sociala verksamhet skall erbjuda alla kommuninvånare som är 85 år och äldre och själva önskar det, ett särskilt boende inom en månad.

Någon utredning skulle inte behöva göras. Folkpartiet och kristdemokraterna röstade för spi-motionen, men inte moderaterna och socialdemokraterna.

Moderaternas motivering till avslag var att "Socialtjänstlagen medger i dag inte möjligheter att utan biståndsprövning förmedla bostäder till äldre, då detta utesluter möjligheten för den enskilde att överklaga socialnämndens beslut."

Alltså om de som önskar en plats i särskilt boende och får denna utan biståndsbedömning, så vill de kanske inte ha den utan skulle vilja överklaga: Detta är ju löjligt. I så fall måste socialtjänstlagen snarast ändras.

Vi har hört i tv och läst i tidningar om många äldre som är ensamma och sjuka inte fått komma in på särskilt boende.

Sylvia Oscarsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.