Annons
Insändare

Inte rätt att döda älgen

Blev mycket besviken och arg när jag i fredags läste artikeln om att kommunjägaren blivit tvungen att skjuta en älg i centrala Trelleborg ett par dagar tidigare.
Insändare • Publicerad 7 juli 2011

Detta anser jag är helt fel lösning på problemet.

Givetvis måste älgen tas om hand då den ej kan springa runt mitt i stan bland människor och bilar, då den kan skada både sig själv och andra.

Annons

Om jag förstår det hela rätt så hade älgen ej skadat någon, utan den var bara skärrad och stressad över situationen, vilket ej är så konstigt.

I artikeln stod det att det ej gick att få tag i någon som kunde söva älgen. Borde inte kommunjägaren kunna göra detta? Om han kan skjuta den borde han kunna skjuta bedövningspil också. Om det är så att det ej fanns några bedövningspilar tillgängliga i kommunen, så ligger det en djurpark i Ystad som jag tror har sådana grejer tillgängliga. Annars är Köpenhamn (där det ligger ett zoo) inte allt för långt bort. Visserligen tycker jag att det borde finnas tillgängligt inom kommunen eftersom sådana här situationer kan uppstå.

Ett par stycken kunde vakat över älgen under tiden som någon kört iväg för att ordna detta. Det hade ej tagit speciellt lång tid.

Jag anser att kommunen i detta fall gjort det enkelt för sig. Man hade kunnat lösa detta om man bara hade velat.

Denna stackars älg kunde ej hjälpa att den gått vilse. Den behövde bara lite hjälp på traven.

Hoppas att det framöver kommer att göras upp en handlingsplan på hur sådana här fall skall lösas i framtiden.

Polisen har erbjudits möjlighet att bemöta inlägget men eftersom det gjorts en anmälan mot polisen har de inte möjlighet att kommentera ärendet i nuläget.

/Redaktionen

Nilla Andersson
Djurvän
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons