Annons
Insändare

"Inte ett beställningsverk av mig"

Svar till Sven-Gunnar Berglind (den 6 november).
Insändare • Publicerad 8 november 2013
Samhällsbyggnadsnämndens ordförande är tacksam för synpunkter på parkeringssituationen i stan. Foto: Claes Nyberg
Samhällsbyggnadsnämndens ordförande är tacksam för synpunkter på parkeringssituationen i stan. Foto: Claes NybergFoto: Claes Nyberg

Först vill jag tacka för dina synpunkter, några av dem kan säkert vara bra att ha med i det framtida arbetet med den fördjupade översiktsplanen för Trelleborgs stad. Det är just en sådan utredning som parkeringsstrategin är och inte ett beställningsverk av mig. En reporter på Trelleborgs Allehanda ville att jag skulle delge rapportens innehåll och ge några kommentarer. Jag är imponerad om du mellan "raderna" kan läsa att jag vill ha ett privat p-bolag, det har jag faktiskt aldrig tänkt på, vidare är det utredningen som kommer med förslag på p-avgifter. Det är däremot något som jag tycker är relevant att i vart fall överväga.

Jag är liksom du medveten om att i vår kommun finns det tomma lokaler, det är jag liksom du bekymrad över och jag har för avsikt att komma med möjliga lösningar på det lite längre fram. Jag är dock tveksam om din analys om p-avgifternas vara är synderna till det. I rapporten var just det kommersiellt driva p-däcket på Valen dyrast och det kan väl knappast vara handlarnas ståndpunkt att det är det som eventuellt driver kunderna ur stan. Man kan av de invånare som TA intervjuade i samband med artikeln även få en hint om att p-avgifter i allas ögon inte är "bara fel". Jag kommer att se till att dina kommentarer kommer med i arbetet framöver och hoppas att ditt sätt att tilltala mig i din artikel är väl menad och inte ironisk för då är naturligtvis jag liksom du en smula bekymrad över mitt partis opinionssiffror.

Nilla Olsson
Patrik Holmberg (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons