Annons
Insändare

Insändare: ”En pinsam publiksiffra”

Läser i TA att Kristian Haynes tycker det är horribelt att endast 752 åskådare sökt sig till premiärmatchen i superettan.
Publicerad 8 april 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Många tomma stolar på läktarna på Vångavallen. Skribenten funderar över varför det är så.
Många tomma stolar på läktarna på Vångavallen. Skribenten funderar över varför det är så.Foto: Jonas Bergström

Håller fullt och fast med dig Kristian, det är en pinsam publiksiffra på den nivån i svensk fotboll som TFF befinner sig. Med allt slit ni lägger ner så är både ni och spelarna värda att betydligt fler kommer och tittar på matcherna. I och för sig inget nytt att trelleborgarna är svårflörtade men åtminstone det dubbla borde inte vara orimligt.

Vet inte hur man i föreningen jobbar med arenafrågor och arrangemang kring matcherna men det känns inte som att det tas på allvar. Är själv en trogen besökare som inte missat många matcher sedan jag flyttade till Trelleborg för drygt 40 år sedan.

Annons

Åter till den "upplevelse" vi får när vi betalat vår biljett eller som i mitt fall årsabonnemang när vi besöker Vångavallen. Här finns väldigt mycket mer att önska.

”Åter till den "upplevelse" vi får när vi betalat vår biljett eller som i mitt fall årsabonnemang när vi besöker Vångavallen. Här finns väldigt mycket mer att önska.”
Peter Svensson

2022 så kan man inte ens bjuda på ett fungerande högtalarsystem och detta har kritiserats hur länge som helst. Vi som sitter på norra läktaren hör inte ett dugg av matchspeakern när laguppställningar presenteras eller utfall av lottdragningar kungörs med mera.

Utbudet och tillgängligheten i kioskförsäljningen är totalt undermåligt. Vid premiärmatchen köade vi till enda kiosken vid norra läktaren som erbjöd mat, i mer än hela halvlekspausen och när det äntligen var vår tur så var det vi ville köpa slut. Här måste ansvariga inse att föreningen tappar intäkter och publik om inte kioskförsäljningen fungerar.

Minns tider när Möllers sålde grillspett och starka korvar så det stod härliga till, något det faktiskt snackades om som ett positivt inslag och en anledning till att gå på Vångavallen.

För övrigt så ser jag fram emot en spännande säsong och att TFF även i år blir ett topplag med chans på avancemang till allsvenskan 2023.

Peter Svensson

Annons
Annons
Annons
Annons