Annons
Insändare

Insändare: De har inga belägg för sina påståenden

Man hävdar att vi som vill bo kvar i våra hem är egoistiska, skriver Per Christensson i Mellanköpinge i diskussionen om ringvägen.
Publicerad 25 juli 2020 • Uppdaterad 2 september 2020
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Tomas Nyberg

Det förekommer en hel del insändare i TA som döljer sig bakom trebokstavs-signaturer.

Dessa insändare förevisar en stor brist på faktakontroll. Till exempel som i den senaste av signaturen (HEN) KRL framförs det att en miljöpartist arbetar mot ringvägen av egenintresse. Jag kan upplysa om att i de fastigheter som direkt berörs i Mellanköpinge bor inga ledade politiker vare sig från MP eller SÖS.

Annons

Man framför också att miljön på väster och i centrum är utsatt för höga halter av avgaser och annan nedsmutsning från trafiken till och från hamnen. Om man söker på kommunens hemsida då hittas en säger en undersökning. Denna undersökning ger absolut ej belägg för insändarnas påstående.

Jag är helt övertygad om det funnits vetenskapliga belägg så hade hamnpartierna (S, C, L, M och SD) slagit på den stora trumman för dessa. Deras tystnad är talande.

Man hävdar också att vi som vill bo kvar i våra hem är egoistiska.

Vad kan man då säga om dessa trebokstavspersoner som tycker det är rimligt att ett 25-tal familjer skall köras från hus och hem. Dessutom kommer ett betydligt större antal tvingas stanna kvar, med vägen betydligt närmre än vad den går på väster och i centrum idag. Kommunen har vägrat att diskutera hur dessa som tvingas stanna kvar skall kompenseras för de skador på både hälsa och ekonomi från den väg de blir påtvingade. De har inte bosatt sig intill vägen som många av ringvägsförespråkarna har gjort.

(HEN) KRL tycker att det är rimligt att kommunen kommer att lägga ut miljarder för att de skall kunna gå ostört i Albäck.

Per Christensson, Mellanköpinge

Annons
Annons
Annons
Annons