Insändare

Innehållet ska vara dragplåstret

Insändare • Publicerad 13 februari 2007

Det verkar som man nu bestämt sig för att flytta hela museet till Tingshuset. Jag tror att detta är ett mycket kortsiktigt tänkande.

De låga besökssiffrorna har nog knappast med museets placering att göra. Snarare är det väl innehållet som skall vara ett dragplåster.

Museet har haft flera mycket uppskattade utställningar och själv har jag fått många inbjudningar till vernissager. Men då har det rört sig om konst och konstutövare i nutid. Museets mål är väl att bevara kulturarvet och ge perspektiv på utvecklingen i samhället. Till detta räknar jag i högsta grad den byggnadstekniska och den industriella utvecklingen från dåtid till nutid bland annat. Finns den åskådliggjord på museet?

Jag har efterlyst, helst permanenta, utställningar med Trelleborgsglas, Stenbäckskeramik och annat som tillverkats i Trelleborg. En permanent utställning över Trelleborgs historia till exempel.

Att Olof Kristofferssons donationer skall flyttas till Fru Alstad är känt, men var skall Per från Skateholm nu ta vägen? Inte passar väl han i Tingshuset! Blir det Borgen?

Hur tänker man, vilka kommande planer har man på museet i dag? Det skulle vara intressant att få ta del av vad man planerar i framtiden.

Varje år köps in konst som då ägs av medborgarna men konsten placeras på Rådhuset och andra för allmänheten stängda ställen. Den borde ha sin plats centralt och varför inte i Tingshuset i stället, samtidigt som man där kunde ha alla roliga och intressanta konstutställningar.

Kerstin Gahne

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.