Insändare

Inkonsekvent av Vellinge kommun

Tekniska nämnden i Vellinge kommun har gjort en översyn av de lokala ordningsföreskrifterna. Nämnden föreslår nu kommunfullmäktige att införa tvång att plocka upp hundavföring på samtliga offentliga platser och inte som idag enbart på badstränder, lekplatser och begravningsplatser.
Insändare • Publicerad 12 februari 2009

Jag förutsätter att detta även gäller hästspillning. Utan tvekan är detta ett stort problem i kommunen och förslaget uppskattas naturligtvis av många kommuninvånare, inte minst i Vellinge tätort. Inte desto mindre är det ett inkonsekvent beslut med tanke på nämndens agerande i en liknande fråga för några år sedan. Då lämnade miljöpartisten Linus Wrethov in en motion angående rökfria stränder men tekniska nämnden valde den gången att stoppa huvudet i sanden och fimpade därför motionen. Nämndens yttrande den gången var att "det är omöjligt att bevaka efterlevnaden av ett sådant förbud".

Det skall bli spännande att se vilka storslagna bevakningsplaner kommunen har när det gäller de nya lokala ordningsföreskrifterna.

Anders Alkewall
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.