Annons
Insändare

Inget förtroende för Bengt Gunnarsson

Insändare • Publicerad 27 juni 2007

Som bekant ledde beslutet i kommunfullmäktige häromveckan, om Västra infartens sträckning, till att det egentligen inte fattades något beslut alls.

Anledningen till att det blev så är att moderaten Bengt Gunnarsson med bistånd av partikamraten Inger Hansson spelade under täcket med sverigedemokrater och socialdemokrater utan att diskutera frågan vare sig inom det egna partiet eller med övriga inom Trelleborgsalliansen.

Annons

Förlorarna i detta fula spel är trafikanterna – såväl de som svarar för de nödvändiga hamntransporterna som de många pendlarna och tillfälligbesökarna i vår kommun.

Den oundvikliga förseningen som icke-beslutet innebär, betyder till exempel, att trelleborgare med ärende till och från Malmö, längre än nödvändigt, löper trafikrisker som kan byggas bort.

Detta leder till en berättigad ökning av det existerande politikerföraktet och reaktionerna bland kommuninvånarna är starka.

Frågan om Trelleborgsalliansen kan bestå ligger också nära till hands att ställa.

Vi i spi anser att alla inom alliansen ska ha möjlighet att framföra sin uppfattning och att det också kan och får finnas mot majoriteten avvikande uppfattningar.

Med sex anknutna partier är det också naturligt att sådana då och då finns. Lika naturligt är att sådana uppfattningar ska framföras ärligt och rakt inom alliansen och att man hanterar dom där.

Att försöka få igenom sin personliga åsikt genom att intrigera med politiska motståndare kan inte accepteras. Då har man agerat långt från politisk anständighet.

Vi inom spiI har inget förtroende längre för Bengt Gunnarsson som politiker och anser också att Inger Hansson bör tänka igenom sin roll som kommunfullmäktiges ordförande.

Vi hoppas och tror att moderaterna klarar att hantera problemen och att Trelleborgsalliansen därmed kan fullfölja det påbörjade uppdraget mot ett bättre Trelleborg.

Styrelsen, spi Trelleborg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons