Annons
Insändare

Inget EU-bidrag till jordbrukarna

Svar till Acke (den 28 april).
Insändare • Publicerad 4 maj 2010

Signaturen Acke svävar i en stor okunskap om det svenska jordbruket.

Jordbrukarna får inget EU-bidrag. Det är en ersättning till konsumenten för att livsmedlen skall hålla en låg prisnivå. Var kopplingen mellan EU-ersättningen och besprutningen av våra fält finns vet jag inte. Ingen lantbrukare sprutar fälten i onödan. Vi har vattenskyddsområde i vår kommun där vattentäkterna finns. All besprutning i dessa områden skall godkännas av miljöförvaltningen och efter odlingssäsongen skall sprutjournalen sändas in till miljöförvaltningen för kontroll. Dessutom är alla bekämpningsmedel godkända av kemikalie- inspektionen i Sverige.

Annons

Vilket vattendrag som är förgiftat vet jag inte. Och att rådjuren skulle ha blivit förgiftade är ännu mer osanning.

Jag vet inget område i vår kommun som vattnet är förgiftat av bekämpningsmedel. Även lantbrukarna är beroende av ett friskt vatten. Därför är vi alla rädda om detta.

En växtskyddsbekämpning av våra grödor kan man likställa med om en människa blir sjuk. Jag tror inte att många skulle tacka nej till att använda läkemedel.

Med detta hoppas jag signaturen Acke söker mer information om jordbruket.

Nilla Andersson
Nils Svensson, Åkaregården
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons