Annons
Insändare

Ingenting är längre som förut

Ann Kajson Carlqvist (M) svarar i TA (den 3 januari) på en fråga, efter de massiva protesterna om arvodena att ”Jag ändrar inget”.
Publicerad 9 januari 2023 • Uppdaterad 11 januari 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ann Kajson Carlqvists auktoritet som ledare är starkt ifrågasatt, menar signaturen HB.
Ann Kajson Carlqvists auktoritet som ledare är starkt ifrågasatt, menar signaturen HB.Foto: Tomas Nyberg

Inte minsta tecken på en respektfull lyhördhet i detta uttalande. Detta kan bara tolkas som att arvodesfrågan spelar en mycket större roll på det personliga planet än på sitt uppdrag. Den enda möjlighet som återstår för Ann Kajson Carlqvist är nu att oombedd lämna över stafettpinnen, annars kommer säkerligen innevånarna, på olika sätt, att kräva det genom olika misstroendeförklaringar. Hela den grupp som förhandlade fram de nya arvodesnivåerna är skadskjutna eller vingklippta, kalla det vad ni vill, och det blir omöjligt för dem att bedriva en trovärdig politik som tjänar de boende i kommunen. Arvodesspöket kommer att dyka upp lite varstans då och då.

”Arvodesspöket kommer att dyka upp lite varstans då och då.”
HB

Nu finns en överhängande fara för att Trelleborgs utveckling stannar upp när det finns ekonomiska intressen och en svag trovärdighet – både när det gäller att beslut skall förankras – och framförallt vid de processer som omfattar framtida kostnader och budgetfrågor.

Annons

Att inte lämna över den egna makten nu kommer att göra mer skada än nytta för Ann Kajson Carlqvists ledarskap, eftersom hennes auktoritet som ledare är starkt ifrågasatt.

Ett framgångsrikt samhälle byggs bäst med samverkan genom gruppdynamiska förändringsinsatser mellan de politiska företrädarna och innevånarna. Det verkar inte finnas en sådan förståelse eller ens en samverkan nu och framåt i sikte 2023.

HB

Annons
Annons
Annons
Annons