Annons
Insändare

Ingen ska behöva vara uteliggare i Sverige 2021

Kommentar till artikeln Nu får Bengt sova i en riktig säng (den 12 augusti):
Publicerad 19 augusti 2021
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Night stop - här har 79-årige Bengt, som TA berättade om, den 12 augusti nu fått boende.
Night stop - här har 79-årige Bengt, som TA berättade om, den 12 augusti nu fått boende.Foto: Tomas Nyberg

Man blir bestört av att läsa att en snart 80-årig person, som har jobbat och betalt skatt som alla andra, ska behöva vara uteliggare i dagens samhälle.

Som han själv berättar blev han bostadslös i början på juni och försökte först själv att ta kontakt med socialtjänsten , men fick ingen hjälp för de tyckte att han inte var tillmötesgående.

Annons

Hur kan man som tjänsteman hänga upp sig på detta? Han är ju i ett tillstånd som vi som har tak över huvudet aldrig kan sätta oss in i. Här gäller det att visa empati. Även om det finns regler att följa så kan man väl vara lite trevlig när man har en utslagen person i andra sidan telefonluren. Det skulle man tycka är en självklarhet.

Och han är inte frisk. Han talar ju om hur ont han har i kroppen. Det är helt klart att som han säger måste man vara envis, men hur länge orkar man detta när man är gammal tillika?

Jag blir verkligen riktigt irriterad på att det ska vara så svårt att hjälpa våra utslagna medborgare, när pengar delas ut till både det ena och andra i vårt samhälle. Vi måste hjälpas åt att se till att detta inte får hända igen. Alla kan komma i detta läget som Bengt befinner sig i och då måste man kunna få hjälp att reda upp sitt liv igen .

Och visa förståelse är det minsta man kan begära, annars sparkar man på den som redan ligger. Det får inte förekomma i Sverige 2021.

Pia Fredriksson, Beddingestrand

Annons
Annons
Annons
Annons