Annons
Insändare

Ingen i Trelleborg reagerar!

Cirka 1,1 miljoner kronor kostade det Trelleborgs kommun när räddningschefen Kent Naterman inte kunde hantera ett enkelt problem som enligt Arbetsdomstolen skulle kunna ha lösts med ett samtal. Inte heller uppmärksammades denna situation av personalchefen Magnus Dahlberg, vars arbetsuppgifter består just av detta.
Insändare • Publicerad 28 juni 2013
I dag drar man in på allt, tänk vad glada dagisen, skolorna och föreningarna hade blivit om 1,1 miljoner kronor hade gått till dem i stället, skriver Cecilia Mårtensson.
I dag drar man in på allt, tänk vad glada dagisen, skolorna och föreningarna hade blivit om 1,1 miljoner kronor hade gått till dem i stället, skriver Cecilia Mårtensson.Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Har vi en buffert för dessa misstag?

Personligen är jag inte beredd att betala för något sådant, är du?

Annons

Vad händer med dessa två chefer som tar ett beslut som kostar så mycket pengar? Deras omdöme är ju uppenbarligen inte något att lita på. Tar vi pengarna ur deras fickor eller är det vi skattebetalare som får stå för notan?

Detta kan ju hända igen när man inte vet skillnaden på rätt och fel. I dag drar man in på allt, tänk vad glada dagisen, skolorna och föreningarna hade blivit om 1,1 miljoner kronor hade gått till dem i stället. Väldigt ofta får man höra om avslag på grund av dålig ekonomi och liknande inom kommunen. Min mening är att denna ekonomi inte kan vara så dålig om man är villig att lägga 1,1 miljoner kronor på någonting som inte genererar någonting positivt till kommunen.

Som vi bevittnade i Arbetsdomstolen var domen självklar. 1,1 miljoner togs från kommunens reserver. Då hade Naterman och Dahlberg stått tomhänta i lagens öga. Ett av de större skadestånden i Trelleborgs historia var därmed utbetalat.

Vilka åtgärder kommer detta att leda till? Kommer kommunstyrelsen att vidta åtgärder mot dessa chefer eller kommer det bara att rinna ut i sanden?

Får vi se en reaktion som kan styrka även ert missnöje i denna fråga?

Nilla Olsson
Cecilia Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons