Insändare

Informationsärende blev beslutsärende i VOMS

Insändare • Publicerad 19 november 2007

Nu har Alliansen i Trelleborg lyckats med konststycket byta namn på vård- och omsorgsnämnden (VOMS) i Trelleborg.

Namnbytet ska nu vara Alliansen i Trelleborg. Namnbytet skede på VOMS sammanträde den 14 november. Det är numera inte VOMS som ger uppdrag åt socialförvaltningen utan Alliansen i Trelleborg.

På sammanträdet kom det upp ett ärende "Uppdragsbeskrivning att skapa ett äldre- och anhörigcentrum". Detta ärende var från början ett informationsärende som ordföranden i sista stund ändrade till vara ett beslutsärende för hela nämnden. I detta ärende fanns egentligen inget att ta beslut om, för Alliansen i Trelleborg hade redan givit i uppdrag till Socialförvaltningen att skapa ett äldre- och anhörigcentrum. Uppdraget var undertecknat och levererat till socialförvaltningen innan man ens informerat nämnden.

Detta tilltag från Alliansens sida är fullständigt absurt. Att bara komma på tanken att ge socialförvaltningen ett uppdrag innan ett beslutat är taget i nämnden är helt absurt.

Vi socialdemokrater i VOMS är inte emot uppdraget, då detta är i linje med vårt "socialdemokraterna för Trelleborg".

Tome Krstevski

ledamot VOMS (s)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.