Annons
Insändare

Infart med tråg-tunnel är ett komplext byggprojekt

Svar till ”Västanvinden” (den 6 september).
Publicerad 24 september 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten menar att det inte är möjligt att jämföra bygget av Götatunneln med bygget av ett tråg in till Trelleborgs hamn.
Skribenten menar att det inte är möjligt att jämföra bygget av Götatunneln med bygget av ett tråg in till Trelleborgs hamn.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Dina tankar om att priset på ringväg med östlig infart blir dyrare än västlig infart med tråg-tunnel är inte fakta, utan samma luftslottstankar som Vårt söderslätt har påstått i alla inlägg som de har stått bakom. Skribenterna har inte en enda gång kunnat redovisa någon relevant kalkyl som har visat att de överhuvudtaget är kunniga i ett sådant komplext byggprojekt.

VS åberopade projekt som Göteborg hade gjort, andemeningen var, Trelleborg kan göra likadant. 2006 byggde Göteborg 1,6 km tråg + 1,6 km tunnel till en kostnad av 3,2 miljarder kronor. Det är 16 år sedan, priset har med största sannolikhet inte gått ner. Jämför kostnaden – ringväg med östlig infart som beräknas kosta 1,2 miljarder, så förstår ni varför valet är lätt. Trafikverket går aldrig in i sådana kostsamma projekt. Snacka om att belasta trelleborgarnas plånböcker.

SP.

Annons
Annons
Annons
Annons