Annons
Insändare

Inbyggnad av min borg

Insändare • Publicerad 6 december 2005
Insändarskribenten är inte nöjd med ombyggnaden av Östervångsvägen. ARKIVBILD: Claes Nyberg
Insändarskribenten är inte nöjd med ombyggnaden av Östervångsvägen. ARKIVBILD: Claes NybergFoto: 

Kristdemokraterna Åke Svensson och Olof Andersson tackade i ett öppet brev Tekniska nämnden för ombyggnaden av Östervångsvägen. Bakgrunden till detta är en motion som lämnades in till kommunfullmäktige år 2000.

Partiet mellan Norrlandsgatan och Liljeborgsgatan är nu ombyggd enligt Åke Svensson och Olof Anderssons önskan. Jag kan nu konstatera att mina värsta farhågor har blivit besannade.

Annons

Förutsättningarna för mig och min familj blev förändrade över en natt, från att ha bott vid en lugn gata, måste vi i dag hålla i hatten på grund av trafiken. Biltrafiken på vår gata har ökat med 200 procent. Jag kan nu konstatera att inte alla bilförare bryr sig om att det finns barn på vår gata. På grund av att många bilister får köra omvägar i området, får miljön stryka på foten. Man behöver inte vara ett snille för att se vilka miljöförluster som ombyggnaden har medfört. Vi som tillhör den yngre generationen sätter ett stort värde på miljöfrågorna.

Jag och min familj kan inte se det positiva med ombyggnaden av Östervångsvägen. Tidigare har jag inte förstått vem som har kunnat driva igenom denna ombyggnad. Nu förstår jag bättre.

Detta visar på hur demokrati bedrivs i Trelleborg.

Antingen bedrivs demokrati i samarbete med medborgarna eller så snackar man sig samman i små grupperingar i kommunfullmäktige utan att bry sig om vad vi små gräsrötter tycker. Tyvärr så var det sistnämnda.

Men, detta är ju föga överraskande.

Så alla ni stora starka politiker med makt, passa nu på att bygg, bygg bakom våra ryggar innan valet 2006. Då har vi väljare makten, jag ska själv passa på att kryssa friskt.

Claes Lindblom

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons