Annons
Insändare

Hyreschock hotar inomhusidrotten

Trelleborgarna har varit vana vid att ha ett stort och brett utbud av idrotter.
Insändare • Publicerad 3 december 2008

På ungdomssidan har vi sedan länge haft en nolltaxa vilket gynnat att vi i dag har en bredd på idrotter som få kommuner kan skryta med. Men nu är det kanske slut på denna bredd då man förbereder ett förslag som kommer att slå extra hårt mot de föreningar som sin verksamhet inomhus.

I det förberedda förslaget skall man lägga taxor på att utnyttja hallarna under ungdomscuper/tävlingar och uppvisningar. Man kan tycka att avgifterna i sammanhanget är måttliga, men det kommer att få omfattande effekt hos de berörda föreningarna.

Annons

Några exempel: Taekwondo (Trelleborg Open) ungefär 25 000 kronor, Trelleborg Vikings cirka 45 000 kronor, Trelleborg Konståkningsklubb cirka 15 000 kronor.

Lägg till detta inomhusfotboll, skytte, brottning, simning för att nämna några som kommer att drabbas av chockhöjda hyror. Naturligtvis ett dråpslag för de drabbade föreningarna.

Vi inom sverigedemokraterna anser att all barn och ungdomsidrott skall vara gratis och ytterligare avgifter endast kommer att få negativa konsekvenser. Risken att skadegörelse, ungdomsfylla och bråk på stan kommer att öka då föreningarna tvingas chockhöja medlemsavgifterna för att få verksamheten att gå runt.

Se nyttan med att ha lag och föreningar från hela världen som kommer

till trelleborg och spenderar pengar - fokusera på att ge Trelleborgarna en aktiv fritid! Och... släng förslaget omgående i papperskorgen!

Niklas Jönsson ledamot i fritidsnämnden för sverigedemokraterna
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons