Annons
Insändare

”Hylla dem som varje dag gör rätt för sig”

Det här med fängelset gör mig både arg och frustrerad.
Publicerad 29 juni 2021
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten är kritisk till att människor som våldtar, misshandlar, rånar, skjuter och på olika sätt är grovt kriminella ska sitta inlåsta i flera år med en av de finaste utsikterna Sverige kan erbjuda.Foto: Mårten Svemark

Som jag förstår det så kommer fängelset att ligga på kullen bakom den stora tomatodlingen. Där kommer den att ha murar som kanske är sex meter höga.

Det innebär att människor som våldtar, misshandlar, rånar, skjuter och på olika sätt är grovt kriminella ska sitta inlåsta i flera år med en av de finaste utsikterna Sverige kan erbjuda.

Annons

Åt söder får de havsutsikten, åt öster och norr Söderslätts vackra vidder av åkermark och dess skiftningar under årstiderna. Åt väster utsikt mot staden.

Samtidigt sparas det in pengar på gamla och deras sista år i livet. På skolorna sparas det in på både personal och material och våra barn föses samman i alltför stora klasser för att inte vara för ekonomiskt betungande.

Vad är rättvisan i detta?

Dömda människor ska naturligtvis sitta bakom lås och bom och fängelser ska självklart byggas när det finns behov av det.

Men varför just på denna plats?

Vad rättfärdigar det på riktigt?

”Om nu kommunen till varje pris måste offra jordbruksmarken, varför inte bygga äldreboende på kullen bakom tomatodlingen? Låt de gamla under sina sista år i livet få njuta av den vackra utsikten.”
Kristina Wilfeldt

Om nu kommunen till varje pris måste offra jordbruksmarken, varför inte bygga äldreboende på kullen bakom tomatodlingen? Låt de gamla under sina sista år i livet få njuta av den vackra utsikten.

Bredvid kan det anläggas sådant som våra barn och unga har nytta av. Fritidsgård, skateboard-bana, kanske minigolf eller nåt liknande.

Alla fynd från marken och en svunnen tid kan husera i ett museum på platsen för att locka dit turister som är intresserade av vårt arv och vår historia.

I bästa fall hade vi såklart skyddat jordbruksmarken som den är. Värdet är störst i den form den har nu. Nu och för kommande generationer .

Annons

Fast om den måste offras – offra den inte på människor som betett sig illa mot andra människor. Hylla i stället de människor som varje dag gör rätt för sig. Och gör det med värdighet och respekt.

Kristina Wilfeldt, Gislöv den 23 juni 2021

Annons
Annons
Annons
Annons