Annons
Insändare

Hur tänkte ni?

Sedan en tid tillbaka har infarten till återvinningsstationen på Tommarpsvägen försetts med bommar.
Insändare • Publicerad 16 augusti 2011

Jag kan förstå att bilfirman inte vill inbjuda till buskörning på den stora öppna parkeringsytan, men hur långt förväntas vi köra i miljöns namn? Kanske kan man flytta kärlen till närliggande butik som ju ändå har många bilburna besökare?

Svar direkt: På grund av omständigheter som Renhållningsavdelningen inte råder över har infarten till återvinningsstationen försetts med bommar, som endast är öppna under den befintliga verksamhetens ordinarie öppettider. Anledningen är dels buskörning, som du nämner i din insändare, och dels att området blivit en nattlig uppställningsplats för lastbilar.

Annons

Den uppkomna situationen är olycklig med tanke på att tillgänglighet är en av förutsättningarna för att kunna bedriva en god återvinningsverksamhet. Efter överenskommelse med fastighetsägaren kommer återvinningsstationen att vara kvar under tiden som vi letar efter en alternativ plats i närområdet.

Mathias Lindsjö

Renhållningschef

Nilla Andersson
Sara Sorterare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons