GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hur skall vi nu reparera skadan?

Frihet att demonstrera i all ära, men hur flata får svenska myndigheter vara?
Publicerad 23 januari 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vill vi ha en anslutning till Nato bör inte koranbränning utanför turkiska ambassaden tillåtas, skriver Bengt Håkansson i sin insändare.
Vill vi ha en anslutning till Nato bör inte koranbränning utanför turkiska ambassaden tillåtas, skriver Bengt Håkansson i sin insändare.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Vill vi ha en anslutning till Nato bör inte koranbränning utanför turkiska ambassaden tillåtas. Jag anser det för övrigt vara förkastligt att såra andra människor, speciellt i frågor som rör deras tro.

Troende eller inte, jag skulle bli arg och ledsen om någon på offentlig plats eldade upp vår bibel eller skadade den kyrka där jag döpts och gift mej eller där mina barn döpts.

”Jag anser det för övrigt vara förkastligt att såra andra människor, speciellt i frågor som rör deras tro.”
Bengt Håkansson

Hur skall vi nu reparera skadan? Ett lämpligt sätt vore kanske att skicka den här Paludan till Turkiet, så kan han ju försöka demonstrera på ort och ställe. Vi sparar mycket pengar och våra poliser kan syssla med viktigare saker än att skydda en yrkesdemonstrant. Dessutom underlättas vår viktiga Natoanslutning.

Bengt Håkansson