GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hur motiverar politikerna sina lönehöjningar?

Det verkar ju vara ganska tydligt att våra folkvalda politiker i Trelleborg anser sig mer värda än vi ”vanliga skattebetalare”!
Publicerad 10 november 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten Rickard är kritisk till de höjda arvodena till de lokala politikerna.
Skribenten Rickard är kritisk till de höjda arvodena till de lokala politikerna.Foto: Martina Holmberg / TT

Hur kan ni motivera era lönehöjningar som det skrevs om i Trelleborgs Allehanda för en tid sedan? Löneökningar på över 20 procent? Vi ”vanliga skattebetalare” är överlyckliga om vi får 2 procent i lönepåslag!

Inte nog med detta, dagen efter TA:s artikel om era höjda löner så informerades vi om att VA-taxan måste höjas. Det är väl inte så konstigt eftersom även era löner måste finansieras på något sätt. Och nej, att det kommer från olika budgetar och konton duger inte som förklaring!

”Löneökningar på över 20 procent? Vi ”vanliga skattebetalare” är överlyckliga om vi får 2 procent i lönepåslag!”
Rickard

Snälla reportrar på TA låt inte politikerna i Trelleborg komma undan med att lägga locket på utan se till att de förklarar och motiverar sina höjningar. Om de inte kan ge en motivering till sina höjningar bör de göra som i andra kommuner ta tillbaka sina höjningar och komma ner på jorden igen! Och jo jag förväntar mig inte att någon politiker har ryggrad att besvara och motivera sina beslut, så vi litar på er reportrar att fortsätta gräva och kräva förklaring!

Rickard