Annons
Insändare

Hur mäts mediantiden?

Funderingar kring Ulf Bingsgård och Carl Johan Sonessons debattinlägg (den 3 december).
Insändare • Publicerad 6 december 2013

Det är mycket bra att en ambulans placerats i Skurup men det är helt galet att denna tagits från Trelleborg. Befolkningen ökar ständigt i vårt område och dessutom täcker denna enda ambulans som finns kvar även Höllviken/Skanör/Falsterbo klockan 24-08.


Eftersom jag jobbar inom vården vet jag att tiden är livsviktig för en patient som fått hjärtstillestånd, stroke eller andningssvårigheter.


Annons

Ulf Bingsgård, Det är beklagligt att du inte värnar om befolkningen i den kommun du är folkvald i. 
Jag har några frågor som jag önskar svar på. Mediantiden för att en ambulans ska infinna sig i Trelleborg är mätt under 2013. Hur är tiden före september jämfört med efter september när en ambulans flyttades från Trelleborg? 
Hur mäts mediantiden? 
För mig är tiden från när patient/anhörig ringer 112 tills ambulanspersonalen står bredvid patienten som är den viktiga. Är detta mediantiden?


När vår enda ambulans är ute på uppdrag finns närmsta ambulans 20 minuter bort. Vill vi ha det så här?

Nilla Olsson
Sjuksköterska inom Region Skåne
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons