Annons
Insändare

Hur många gånger ska kommunledningen göra bort sig?

Återigen undrar man, om vi verkligen har de bästa politikerna i kommunledningen.
Publicerad 15 mars 2024
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det verkar i sammanhanget helt osannolikt, att Venzel Rosqvist Ann Kajson Carlqvist, i den ledande position de har, inte skulle ha känt till socialchefens avgångevederlag, menar Robert Bratel.Foto: Tomas Nyberg

I frågan om, vad kommunalrådet Carlqvist och socialnämndens ordförande Venzel Rosqvist kände till, när det gäller socialchefens uppsägning, undrar man hur det är ställt med vanligt logiskt tänkande. De båda hävdar, med en dåres envishet, när TA:s reporter frågar, att detta är ett personalärende och därför sekretessbelagt, men det är ju i det här sammanhanget, fullständigt ovidkommande. Nej det här handlar om, huruvida de kände till avgångsvederlaget eller ej, och ingenting annat. Det verkar i sammanhanget helt osannolikt, att de här två, i den ledande position de har, inte skulle ha känt till det. Därför framstår det som väldigt fegt, att inte våga stå för det!

”Därför framstår det som väldigt fegt, att inte våga stå för det!”
Robert Bratel

Att kommundirektören hävdar, att de båda var informerade om avgångsvederlaget och att Rosqvist initierade uppsägningen, är ju helt klart det mest trovärdiga. Hon skulle ju ha allt, att förlora på, att fara med osanning. Hur många gånger, ska kommunledningen göra bort sig, innan det är dags, att avgå. Å andra sidan, tjänar de så bra med de nya, generösa arvodena, så det lär nog dröja, innan de tar det steget.

Robert Bratel

Annons
Annons
Annons
Annons