Annons
Insändare

Hur man hälsar är mindre viktigt

Handskakning tillhör inte någon tradition eller sed. Handskakning är ett sätt man hälsar på. Svar till C-G Pernbring, (TA 14/12).
Publicerad 17 december 2019
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hur man hälsar är inte det viktiga, utan i stället att man hälsar, menar insändarskribenten.
Hur man hälsar är inte det viktiga, utan i stället att man hälsar, menar insändarskribenten.Foto: ANDERS WIKLUND / TT

I vissa länder pussas man, kramas, nickar, eller rör vid varandras näsor. Det finns så många olika sätt att hälsa. Hos dig och SD handlar det inte om att hälsa eller sättet man hälsar, utan det handlar om att just den hälsningen är förknippat med islam och muslimer. Så lägg ner snälla, huvudsaken är väl att man visar civilkurage och överhuvudtaget hälsar, hur man gör det är mindre viktigt.

I detta fall är det viktigt eftersom det som sagt har med muslimer att göra. Sen vill jag gärna upplysa dig lite om ”immigranter”, tyvärr så är de flesta muslimer flyktingar. Det är människor som kom till Europa för de var tvungna, de kommer inte hit för att de vill utan för att något land bestämde sig för att bomba deras hem, deras land och döda deras familjer.

Annons

Alla flyktingar är i Europa under tvång! Ingen lämnar sitt hem frivilligt, utan på grund av svält, fattigdom eller krig. Immigranter var ni svenskar i USA. Här är man flykting. Ni svenskar ska absolut inte anpassa er till något, speciellt inte om det sker under tvång och detsamma gäller andra majoriteter och minoriteter. Själva ordet du skriver ”handskakningstvång” ger avsmak. Tvång?!

Vem kan tvinga mig till något jag inte vill? Kan någon tvinga dig? Hur många vill inte skaka hand med muslimer? Tvingar någon dem att göra det ändå? Du skriver om parallellsamhälle, tyvärr så finns de redan, assimilation. Lyser lampan?

Förorter som är totalt lämnade åt öde, inte för att de själva har valt att bo i förorter utan för att just svenska myndigheter har beslutat var vi ska bo. När vi kom på 90-talet fick vi välja Malmö Landskrona eller Örebro, hur ser de städerna ut i dag? Överfulla med invandrare, förorter alla har glömt och det är inget vi har valt utan det är något vi har blivit tilldelade.

Att kalla ett land sekulariserat och sätta ”kristet” inom parentes går inte ihop men jag fattar poängen så du har rätt. Alla länder i EU plus USA är kristna länder men det betyder verkligen inte att jag ska acceptera något som jag inte vill och vet du varför jag inte behöver acceptera? För jag tillhör minoritetsgrupper i Sverige, och det är inget jag eller vi utnyttjar utan det är något som vi använder för att kunna känna oss som vanliga medborgare med rättigheter.

Så varför stör det dig så mycket om jag inte vill skaka hand med dig? Vem är du att bestämma hur JAG ska hälsa? Hur jag hälsar har inget att göra med mig utan med dig och folk som delar åsikter med dig. Du ska inte behöva bry dig så mycket och lägga tid på att skriva till tidningen. Och varken du eller SD eller M ska tvinga mig till något jag inte vill. Du kunde ha skrivit och hälsat till alla flyktingar som kämpar på att lära sig språket, som varje dag gör något för sina familjer och det här landet. Du kunde ha skrivit ett Hej utan att skaka hand och tro mig, varje normal människa hade blivit glad.

Så nästa gång du ser en immigrant är det kanske bäst att inte närma sig för chansen är stor att hen är muslim och inte skakar hand :). Förknippa inte islam och muslimer med individuella val för alla muslimer är inte likadana och oftast gör man saker för att man själv anser att det ska vara på ett visst sätt och inte på grund av religion.

Jag önskar dig God Jul och Gott Nytt År även om jag inte firar julen.

N S Orten

Annons
Annons
Annons
Annons