GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hur kommer S i Trelleborg att göra efter valet?

Förra mandatperioden var Socialdemokraterna med och fattade beslut om flytt och utbyggnad av Trelleborgs hamn.
Publicerad 3 augusti 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten funderar kring vilka S skulle kunna styra tillsammans med efter valet eftersom åsikterna om ringväg och östlig hamninfart går isär.
Skribenten funderar kring vilka S skulle kunna styra tillsammans med efter valet eftersom åsikterna om ringväg och östlig hamninfart går isär.Foto: Tomas Nyberg

Detta beslut inbegrep också ett övergripande beslut om en östlig hamninfart via en ringväg runt tätorten.

Inför detaljbeslut om ringvägens dragning och framför allt anslutningen till Riksväg 9, hade ett antal alternativ tagits fram via en konsult. Inför detta beslut kom Socialdemokraterna fem i tolv med ett nytt alternativ för den sista sträckningen ned till hamnen. Detta förslag hanns därför inte med att detaljgranskas samt kostnadsberäknas.

Under arbetet med detaljplanerna i samhällsbyggnadsnämnden, har Socialdemokraterna hela tiden tills det sista beslutet, om att skicka detaljplanerna till kommunfullmäktige för antagande, varit positiva till samtliga planer.

Nu i elfte timmen när folkomröstningen närmar sig, så backar Socialdemokraterna. På direkt fråga svarar Lennart Höckert att S är för ringväg och östlig hamninfart. Men vad säger man officiellt? Man ska låta folkomröstningen få visa vägen.

Är det så att Socialdemokraterna i Trelleborg åter ser möjligheten till att sätta sig i styret?

Ser man sig som det parti som ska inneha maktpositionen efter den 11 september 2022?

Men, med vilka ska man leka då? Centern är emot en östlig hamninfart, så även Vårt Söderslätt. Miljöpartiet vill inte ens ha en ringväg.

I frågan om fängelset är positionen ännu mer låst. Inga av de tilltänkta samarbetsparterna kan tänka sig ett fängelse i Trelleborg.

Hur har Socialdemokraterna tänkt sig detta eventuella samarbete? Eller ser vi framför oss en ny ”svekdebatt” där Socialdemokraterna bara för att få styra och ställa, låter sig hunsas av de andra?

”Eller ser vi framför oss en ny ”svekdebatt” där Socialdemokraterna bara för att få styra och ställa, låter sig hunsas av de andra?”
SJ

Detta är en självklar fråga som Lennart Höckert med flera behöver besvara före valet. Ingen tror väl att S kammar hem en majoritet av rösterna, så därför är en rimlig redovisning hur man tänker sig att konstellationen ska se ut på sin plats. Kommer resultatet av Socialdemokraternas makthunger, bli att vi inte får en ringväg med östlig hamninfart och inte heller ett fängelse med många arbetsplatser.

SJ