Annons
Insändare

Hur kan man tro att någon skulle vilja engagera sig politiskt med sådana kamrater?

Jag har länge haft ett relativt lågt förtroende för dagens politiker på egentligen alla nivåer.
Publicerad 7 september 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ett medlemskap i en förening oavsett sammanhang bygger ju på ett gemensamt mål och i arbetet för detta mål förtroende för varandra samt härvid så klart att gemensamma saker skall kunna dryftas öppet utan att riskera knivhugg i ryggen, skriver Hans Emanuelsson efter den senaste turbulensen inom Moderaterna i Trelleborg.
Ett medlemskap i en förening oavsett sammanhang bygger ju på ett gemensamt mål och i arbetet för detta mål förtroende för varandra samt härvid så klart att gemensamma saker skall kunna dryftas öppet utan att riskera knivhugg i ryggen, skriver Hans Emanuelsson efter den senaste turbulensen inom Moderaterna i Trelleborg.Foto: Tomas Nyberg

Förmåga till konsekvensanalys och bildning saknas överlag. Slagordstänk och enbart ideologiskt grundade beslut är legio; tänk kärnkraftsnedläggningen, diverse skolreformer och i vår kommun det envisa fasthållandet vid ett utsiktslöst ringvägsprojekt etc.

Detta har väl i grunden sin orsak i att bara ungefär tre procent av befolkningen är aktiva i partierna; urvalet blir ju då naturligtvis inte de ”brightest and the best”. Men det som nu sker i Moderaterna i kommunen får mig verkligen att häpna över nivån; man tar sig för pannan.

”Det som nu sker i Moderaterna i kommunen får mig verkligen att häpna över nivån; man tar sig för pannan.”
Hans Emanuelsson
Annons

Hur i himmelens namn kan någon som är medlem i en gemensam sammanslutning ta sig för att i hemlighet spela in vad som sägs på ett medlemsmöte och att därutöver sprida inspelningen? Ett medlemskap i en förening oavsett sammanhang bygger ju på ett gemensamt mål och i arbetet för detta mål förtroende för varandra samt härvid så klart att gemensamma saker skall kunna dryftas öppet utan att riskera knivhugg i ryggen.

Hur kan man tro att någon skulle vilja engagera sig politiskt med sådana kamrater? Är det enbart uppdrag och den egna plånboken som är intressant? Skäms den som ligger bakom.

Hans Emanuelsson

Annons
Annons
Annons
Annons