Annons
Insändare

Hur kan man stjäla på kyrkogården?

Jag kan inte förstå hur människor kan gå upp på kyrkogården i Anderslöv och gräva upp planterade blommor som är satta till våra nära och kära och med rent samvete gå hem med dessa för att plantera – eller rent av kanske ge bort dem.
Publicerad 27 april 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten är upprörd efter att blommor stulits från kyrkogården i Anderslöv.
Skribenten är upprörd efter att blommor stulits från kyrkogården i Anderslöv.Foto: Sofia Åström

Hur har vårat samhälle blivit? Ingen som helst tanke på hur ledsna de människor som råkar ut för detta brott blir när man besöker sin anhörigas grav och upptäcker att någon har varit och tagit det som jag precis med glädje satt till mina älskade anhöriga. Var finns det moral och empati hos dessa som kan göra någonting sådant som egentligen aldrig borde få hända?

Jag säger bara, må ni som gör detta helt otänkbara, bli upptäckta och anmälda så att ni känner er som verkliga tjuvar för det ni gör är inte ok. Jag förstår att allt blivit dyrare och många har inte råd med blommor själv, men man tar inte från de döda på en grav. Om du läser detta och känner dig skyldig hoppas jag att du får en tankeställare och aldrig mer gör detta fruktansvärda brott mot både anhöriga och dem som ska få vila i frid på våra kyrkogårdar.

Pia Fredriksson, Beddingestrand

Annons
Annons
Annons
Annons