Annons
Insändare

Hur kan man stjäla från en kyrkogård?

Nu har även Trelleborg blivit drabbat.
Insändare • Publicerad 22 juli 2011

Min hustru har ett familjgravställe på Västra kyrkogården som vi besöker med jämna mellanrum. Så länge som jag har besökt denna kyrkogård har friden funnits här bland gravarna, men det är tydligen slut med det nu, tyvärr.

En natt har någon varit inne och brutit loss metallräcken som omgärdar gravplatsen, och förstört stensocklarna som stoplarna var fastsatta i. Vem som gjort det kan man bara spekulera i. Detta material borde man inte kunna sälja till skrothandlare eller till något gjuteri där kvitto behövs. Det syns också varifrån det kommer. Vad ska man göra åt detta? Vem använder ett sådant sätt att skaffa pengar, och gör folk arga och ledsna. Hur kan man sjunka så lågt mot sina medmänniskor. Det är faktiskt så lågt en människa kan sjunka, usch.

Nilla Andersson
Kyrkogårdsbesökare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons