Insändare

Hur kan det ske i Trelleborg?

I rapport efter rapport sjunker siffrorna för Trelleborgs attraktionskraft! Vilka strategier har kommunpolitikerna för att siffrorna ska väna?
Insändare • Publicerad 19 juni 2013

I TA kunde man, för en tid sedan läsa, att Skanska nu ska sälja marken Maglarps strand, som var tänkt för bostäder! Varför det? Jo, för att kommunen inte kan bestämma sig och planerna för en utbyggnad har legat stilla under flera år.

När de storstilade planerna för Stavstensuddes olika etapper gjordes upp för tio år sedan, fanns både ny golfbana och flera hundra bostäder med. Av detta blev det endast en tumme.

Det är förståeligt att byggbolagen tröttnar. De kan ju inte binda kapital år efter år när kommunen inte kan bestämma sig.

Varför har planeringen avstannat? Visst kan man skylla på konjunkturen men det är inte hela sanningen. Svaret från Ulf Bingsgård, kommunens starke man, är att trots att marken är mycket attraktiv så finns det svårigheter med att bygga ut området, bland annat Maglarps skyttecentrum.

Kommunalrådet kan väl ändå inte mena att skjutbanan kan få lägga hinder i vägen för kommunens framtida utevckling?

Det är bedrövligt att kommunen sumpar sina chanser att öka attraktionskraften för att "bo och verka" i Trelleborg som det en gång för länge sedan skrevs i samband med bomässan 2007.

Att sen skylla på att marken ligger lågt i förhållande till havsnivån är rent nonsens. Denna aspekt har beaktats för länge sen när byggbolagen lagt fram sina planer för kommunens makthavare, som verkar ha fullt upp med att tjabbla om oväsentligheter.

Ta vara på det unika läge Trelleborg har och gör något nu!

Förverkliga planerna på utbyggnad av Maglarps strand!…Flytta skjutbaneverksamheten till något lämpligt ställe, det finns sådana i Skåne!

Gör naturområde av skjutbaneområdet, så som det så flott skrevs en gång i olika dokument.

Låt inte allting gå Trelleborg ur händerna.

Nilla Olsson
Uppgiven
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.