GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hur går vindkraft i hamnen och kuststadsprojektet ihop?

Hörde med intresse på P1 Morgon (den 22 november) om svenska hamnars utveckling och hur de planerar bli mer självförsörjande på bland annat el.
Publicerad 30 november 2021
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten Rickard har många frågor kring vindkraft i hamnen.
Skribenten Rickard har många frågor kring vindkraft i hamnen.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

De intervjuade Trelleborgs hamns VD som meddelade att de tänker söka tillstånd för två 120 meter höga vindkraftverk. Som jag förstod det med placering i hamnen!

Hur går det ihop med kuststadsplanerna? Vem vill bo så nära ett vindkraftverk? Och alla vi som bor i centrum? Och hur går detta i hop med att styret i kommunen vägrar vindkraft verk 8 km ute till havs?

Jag hoppas ingen Trelleborgare har missat denna information!

Hade varit intressant att se hur nuvarande styre hade behandlat en sådan ansökan. Men det får vi förhoppningsvis aldrig veta eftersom det snart är val och vi alla måste ta tillfället i akt att rösta på vad vi ser som bäst för kommunens framtid!

Rickard