Insändare

Hur fungerar Posten?

Insändare • Publicerad 7 februari 2008
Insändarskribenten är irriterad över försvunna paket och får svar direkt. ARKIVBILD: SCANPIX
Insändarskribenten är irriterad över försvunna paket och får svar direkt. ARKIVBILD: SCANPIXFoto: 

ººJag har vunnit i tävlingar ibland, och skulle fått vinsterna hemskickade. Nu har dessa vinster, ofta kostsamma, inte kommit fram, även om tidningarna påstår att de sänt dem till mig. Även andra bekanta som bor i närheten har råkat ut för detta att de inte fått paket som skickats till dem. Jag har även fått paket som varit tomma för att någon öppnat dem och tagit innehållet.

Nu har detta upprepats så många gånger att det knappast kan vara en slump.

Jag undrar nu hur Postens rutiner fungerar, särskilt i postdistriktet som jag tillhör, om det är Posten som slarvat under postgången, det kan vara postsorterarna, utlämningsställena för post eller brevbärarna. Är det så att postanställda stjäler paket som har värdefullt innehåll, eller vad håller Posten på med?

Senast slarvades en vinst värd 2900 kronor bort, och denna kommer jag inte att få enligt Posten.

Jag börjar bli riktigt arg över detta sätt Posten hanterar paket, och vill snart begära ersättning för alla bortslarvade paket som jag inte erhållit.

Vill Posten förklara för mig varför det blivit så här?

Tora

Svar direkt:Att arbeta med kvalité är något vi gör både kontinuerligt och systematiskt. Vi är alltid tacksamma för att få veta när och om vi på något sätt har brustit i vår leveranskvalité, det är på så sätt vi har möjlighet att bli ännu bättre.

För att kunna komma tillrätta med de problem du beskriver, så behöver vi ha mera detaljerade uppgifter, och ber dig därför ta kontakt med undertecknad. Vi ber om ursäkt för de besvär vi har orsakat dig.

Iréne Fransson,

distriktschef

Posten Lerveransdistrikt Trelleborg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.