Annons
Insändare

Hur får du detta att gå ihop, Helmuth Petersén?

Reaktion på artikeln (den 18 februari) där Helmuth Petersén (SD) påstår att socialförvaltningen systematiskt diskriminerar kommuninvånarna med svenska namn.
Publicerad 22 februari 2020
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten har reagerat på Helmuth Peterséns (SD) uttalande.
Skribenten har reagerat på Helmuth Peterséns (SD) uttalande.

Detta är, enligt min mening enbart ett tecken på SD:s och Helmuths propagandasyfte och ett uttryck för osmaklig populism.

Helmuth Petersén har indirekt makten i kommunen även om han inte medger detta. Han och hans likar, M och KD, har majoritet i alla nämnder och styrelser.

Annons

Helmuth Peterséns påstående är naivt eftersom hans partikamrater sitter i socialnämnden och bestämmer vem som ska ha hjälp eller inte. Dessa är följande: Fredrik Karlsson, Anita Persson och Wictor Olsson tillsammans med de övriga i M och KD. När då han säger att socialförvaltningen diskriminerar, så faller det tillbaka på SD som tydligen inte tar sitt ansvar i socialnämnden. Det är patetiskt att utnyttja ett ömkande fall i syfte att få billiga poäng.

Inte nog med detta, Helmuth Petersén bidrar till att skämma ut hela kommunen där han själv är med och styr. Han sitter även i kommunstyrelsen som är högsta instansen i Trelleborg, tillsammans med sina partikamrater Anita Persson, Bengt Andersson och Mattias Andersson.

Slutligen, hur får Du detta till att gå ihop, Helmuth Petersén? Du var också för beslutet att ta bort lägenhetskvoten i Trelleborgshem som var avsedd till de mest behövande.

Violan

Annons
Annons
Annons
Annons