Annons
Insändare

Hundskit - ett "skitproblem" eller...

Som mångåriga hundägare tar vi ständigt, och särskilt nu efter den långa vintern, del av den stundtals hätska stämning som råder bland icke hundägare och även oss andra.
Insändare • Publicerad 26 mars 2010

Ingen tycker om att traska runt i en massa hundskit. Ingen accepterar att vi hundägare låter våra hundar utföra sina behov lite var stans och framförallt utan att vi hundägare tar upp hundskiten efter fullgjort uppdrag!

Slagna av häpnad kan vi då konstatera att Beddingestrands västra delar är utrustad med två, som vi tror, kommunala hundskitpåselatriner söder om väg 9. Två stycken? Antalet hundägare och hundar kan vi inte uppskatta exakt, men om vi gissar så skulle vi tror att det går cirka tio-tolv hundar på varje latrin och då i ett område från gamla skjutbanan i väster till Granhyddan i öster. Självklart hjälper det inte ens med en latrin per hund. Ansvaret att ta upp hundskiten ligger hos oss hundägare, men samtidigt så är det inte så himla trevligt att promenera omkring med sin hund och i handen bära en, eller rentutav två, hundskitspåsar utan att kunna kasta hundskiten där vi alla vill att den skall ligga. Vi är dock helt övertygade om att fler latriner till viss del löser problemet.

Om det nu är så att det är kommunen som ansvarar för utplacering/tömning av latrinerna skulle det säkert vara av stort allmänt intresse att få ta del av hur de ser på det hela. Dessutom är vi övertygade om att samma problem som vi har i västra delarna av Beddingestrand har såväl tätorten som byarna runt om kring!

Johan Silfversten Bergman
Husse och matte
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons