Annons
Insändare

Hunden blir snabbt uttorkad

Nu har värmen kommit, och med den kommer även instängda hundar i varma bilar.
Insändare • Publicerad 7 maj 2014
Jag hoppas verkligen att alla reagerar om de ser en hund instängd i en varm bil och ringer polisen, uppmanar signaturen Djurvän.
Jag hoppas verkligen att alla reagerar om de ser en hund instängd i en varm bil och ringer polisen, uppmanar signaturen Djurvän.Foto: Foto: BERTIL ERICSON

Hur är man funtad om man lämnar sin hund i en bil som står mitt i solen och tar ner rutorna 2 cm? Det är för mig helt obegripligt att någon kan undgå att höra eller läsa i media varje år om hur fort det blir för varmt i en bil och hur fort en hund dör! Jag hoppas verkligen att alla reagerar om de ser en hund instängd i en varm bil och ringer polisen. Eller om hunden mår dåligt slår in rutan och tar ut och kyler hunden med en våt handduk och ger den vatten.

En annan sak som också kommer med värmen är att många cyklar och låter hunden springa med. Det är lätt att sitta på cykeln och tycka att det är skönt med värme, men hunden då?

Den har inget val, den måste springa. Såg en hund senast i dag som sprang sidan om en cykel, den var varm och törstig. Även om vi människor inte tycker att det är så himla varmt så blir hundar, som är betydligt mindre i storlek än människan, snabbt uttorkade, och som sagt, hunden kan ju inte välja den måste springa med. Gå av cykeln och spring själv i fullt solsken utan att få stanna när du är trött och törstig!

Nilla Olsson
Djurvän
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons