Annons
Insändare

Hoppas på fler bussturer

Jag förstår verkligen att chaufförerna skäms för att köra stadsbussarna i Trelleborg.
Publicerad 4 juli 2019
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten önskar att linje 10 ska gå till Stortorget,
Skribenten önskar att linje 10 ska gå till Stortorget,Foto: Tomas Nyberg

De smäller och skramlar och stannar helt ibland med förseningar och irritation bland både chaufförer och passagerare. När nu kommunen tecknat avtal avseende elbussar med Bergkvara Buss hoppas jag att man även avtalat om utökade tider för Linje 10, så att boende på Akka och i norra delen av Kyrkoköpinge kan åka till stan på lördagar också.

Svedalabussen går ju inte till Stortorget utan har hållplatser vid Församlingshemmet och Centralstationen och många har svårt att gå så långt efter inköp i centrum!

Annons

Hoppfull resenär

Svar direkt: Tack för dina synpunkter. Det är alltid viktigt för oss att få input från våra resenärer. Som du själv är inne på får Trelleborgs stadsbusstrafik helt nya bussar från och med december 2019. De är inte bara nya och moderna – men eftersom de går på el kommer de att vara både tystare och mer miljövänliga än dagens bussar.

Vad gäller linje 10 kommer den att gå med halvtimmestrafik alla vardagar mellan 9 och 15. I samband med det nya avtalet för Trelleborg stad och region som startar i december 2019 har en översyn gjorts av kommunens linjer. Linje 10 har identifierats som en linje med lågt resande, samtidigt som det finns en parallell linje (linje 145) som går nästan identiskt som linje 10 inne i Trelleborg. Därför är det inte hållbart – varken ekonomiskt eller miljömässigt att sätta in fler turer där resandet är så lågt. Än en gång tack för dina synpunkter.

Mikael Rosengren

affärschef AO Buss, Skånetrafiken

Annons
Annons
Annons
Annons