Annons
Insändare

Hoppas på en regering som speglar hur folket röstat

Reaktion på Jan-Inge Svenssons insändare (den 5 oktober).
Publicerad 11 oktober 2018 • Uppdaterad 15 oktober 2018
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
För mig handlade valet till exempel om trygghet på gator och torg, en anständig sjukvård och äldrevård, fortsatt god företagsamhet och jobbskapande, en bra skola för våra barn med mera, skriver signaturen Stolt trelleborgare.
För mig handlade valet till exempel om trygghet på gator och torg, en anständig sjukvård och äldrevård, fortsatt god företagsamhet och jobbskapande, en bra skola för våra barn med mera, skriver signaturen Stolt trelleborgare.Foto: Janerik Henriksson/TT

Skribenten tolkar riksdagsvalet som om det enbart handlade om att SD skulle få inflytande på politiken eller inte. För de flesta av oss hade nog valet större betydelse än så. För mig handlade valet till exempel om trygghet på gator och torg, en anständig sjukvård och äldrevård, fortsatt god företagsamhet och jobbskapande, en bra skola för våra barn med mera.

Jag röstade på KD men tolkar inte valresultatet som att 94 procent röstade mot mitt parti utan att andra väljare i stället fann större samhörighet med andra partier.

Annons

Att ständigt dra upp nazistiska rötter i SD börjar också bli lite tröttsamt eftersom alla partier har sina lik i lasten. Under andra världskriget var många högerpolitiker protyska och vänstern stöttade DDR ända fram till murens fall 1989. Det viktiga är väl vad partierna står för i dag och framöver? Jag hoppas att våra politiker kan bilda en regering som speglar en majoritet av vad svenska folket röstat för med eller utan vissa partiers medverkan.

Stolt trelleborgare

Annons
Annons
Annons
Annons