Annons
Insändare

"Hoppas ni lärt er någonting tills nästa chef ska tillsättas"

Trelleborgs kommunledning har en fantastisk förmåga att anställa chefer på toppnivå, som avskedas efter en kort period.
Insändare • Publicerad 17 maj 2011

Nyss var det Lagomtjänsts chef och nu kommundirektören som båda fick sparken och får gå med några miljoner på fickan.

I dag säger Ulf Bingsgård om tillsättningen av kommundirektör att det är lätt att vara efterklok och att "Vi skulle ha undersökt hans referenser närmare". Samtliga fackförbund var kritiska och ifrågasatte kommundirektörens referenser från tidigare arbetsgivare. Vilken oerhörd nonchalans av kommunstyrelsen att inte lyssna på dem, som haft vett att ta reda på fakta.

Annons

Facket hade också ett annat alternativ. De ansåg att dåvarande kommundirektören Rutger Perssons förordnande skulle förlängas och kommunen skulle då slippa betala lön fram till Perssons 65-årsdag. I så fall hade också dyra rekryteringskostnader sparats. Detta var inte heller något som kommunstyrelsen kunde tänka sig.

Det är inte egna pengar ni handlar så lättvindligt med utan skattemedel, som behövs så väl på många andra ställen. Vi som får betala för er inkompetens hoppas att ni åtminstone lärt er någonting tills nästa gång ni ska tillsätta en chef.

Nilla Andersson
Erik
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons