Annons
Insändare

Hoppas konflikten lever vidare hela mandatperioden

Insändare • Publicerad 7 december 2007
Vårdnadsbidraget cementerar såväl kvinnodiskriminering som segregation, anser insändarskribenten. ARKIVBILD: SCANPIX
Vårdnadsbidraget cementerar såväl kvinnodiskriminering som segregation, anser insändarskribenten. ARKIVBILD: SCANPIXFoto: 

Tack Christina Björklund, liberala kvinnor, för insändaren (den 30 november) om att vårdnadsbidraget är en kvinnofälla.

Den borgerliga regeringens tanke är att införa ett kommunalt vårdnadsbidrag från och med årsskiftet.

Annons

Tack och lov ser det nu ut som om bidraget skjuts på framtiden. Orsak: Folkpartiledningen säger ja till 3000 kronor i månaden i vårdnadsbidrag. Kristdemokraterna vill att bidraget ska vara 6000 kronor.

Vi håller tummarna för att konflikten lever vidare hela mandatperioden, och att folkpartiledningen lyssnar till liberala kvinnor.

För det är ju precis som Christina Björklund skriver att vårdnadsbidraget cementerar såväl kvinnodiskriminering som segregation samt att: "Sverige behöver en ny familjepolitik, men det måste vara en familjepolitik som uppmuntrar kvinnor och män att dela på ansvaret och försörjningen."

Här står vi eniga s-kvinnor och liberala kvinnor, men vi s-kvinnor vill dessutom ha en utbyggd föräldraförsäkring som ger båda föräldrarna möjlighet att stanna hemma med det lilla barnet, under fortsatt ekonomisk trygghet. Ett första steg är fler månader åt pappan, men målet är en helt delad föräldraförsäkring.

Vi säger därtill nej till skatteavdraget för hushållsnära tjänster.

Det motverkar jämställdhet och bidrar precis som vårdnadsbidraget till att minska männens intresse för att ta ansvar för hem och barn.

Lena Näslund,

s-kvinnor i Trelleborg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons