Annons
Insändare

Hoppas demokrati får råda

Insändare • Publicerad 16 november 2006

Nu går det massmediala drevet för att hitta lösningar att utestänga sverigedemokraterna för att få den makt som valresultatet gör gällande. Att makteliten som centrerats till Stockholm låter partipiskan vina hela vägen ner till Trelleborg är den framtid som vi får finna oss i. Jag antar att telefonen gått varm både hemma hos Catherine Persson och Ulf Bingsgård med ett syfte: att hitta alla möjliga lösningar bara inte sd får något som helst att säga till om.

Att sverigedemokraterna som enda parti lyckats åskådiggöra de skillnader och klyfter som finns Sverige, förtigs effektivt. Etablissemanget fokuserar vid en fråga – flykting- och invandrarproblematiken.

Annons

Känns denna fråga så brännhet? Varför vågar man då inte ta upp detta offentligt? Trots allt så är denna fråga väldigt liten och en fråga som de etablerade partierna med lätthet kan blockera.

Att spi har en liknade inställning till flyktingfrågan kommer lätt bort i diskussionen.

I Trelleborg är flera av de som röstat på sd trötta på Egil Ahl totalitära styre, men också trötta på att moderaterna inte var villiga att erbjuda ett alternativ till den socialdemokratiska politiken. Jag hoppas innerligt att Ulf Bingsgård, som verkar vara en vettig person, låter demokrati råda i Trelleborg, allt annat skapar bara ännu mer politikerförakt. Vi behöver en ny politik i Trelleborg, där alla partier kommer till tals och den 20 november avgörs det.

Niklas Jönsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons