Annons
Insändare

Hoppas de är lika duktiga pedagoger som affärsmän

Tack Helmuth Petersén och Mathias Andersson (båda SD) för era snabba svarsinlägg (den 5 maj).
Publicerad 7 maj 2020
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vi bor längst ner på Kullagrundsgatan med en fantastisk utsikt över den del av Östra stranden som ni vill att dessa tusentals lastbilar skall färdas på varje dygn på väg in till hamnen, skriver Peter Svensson.
Vi bor längst ner på Kullagrundsgatan med en fantastisk utsikt över den del av Östra stranden som ni vill att dessa tusentals lastbilar skall färdas på varje dygn på väg in till hamnen, skriver Peter Svensson.Foto: Tomas Nyberg

Jag vänder mig först till dig Helmuth.

Din vana trogen så skriver du gärna den på näsan som uttrycker sig i skrift till dig.

Annons

Jag håller mig mer än gärna till frågor rörande lokal nivå.

Jag hade ingen avsikt med att "upprepa en lögn så att den blir sanning".

Det var du, Helmuth, som började med gräva fram den gamla surdegen i ditt svarsinlägg till personen som avslutade sitt inlägg med "fortfarande rädd för järnrör". Det var inte jag som bjöd upp till denna dans.

Eftersom du skrev så urbota korkat såsom att det nästan var ett helt normalt förfarande, så kunde jag inte låta bli att bemöta dig.

Du skriver att "trelleborgaren skall inte få försämrad luftkvalité". Vem tycker du förtjänar det då?

Är det inte enkel matematik att förstå om man drar en ringväg på flera kilometer runt Trelleborg, trafikerar den med tusentals dieseldrivna lastbilar varje dygn, att utsläppen i detta scenario ökar markant.

Vi bor längst ner på Kullagrundsgatan med en fantastisk utsikt över den del av Östra stranden som ni vill att dessa tusentals lastbilar skall färdas på varje dygn på väg in till hamnen.

Vi har 14 meter till järnvägen, som vi absolut inte har någonting emot tvärtom, om era tokerier blivit verklighet så hade vi fått lastbilstrafik cirka 30 meter från gaveln på vårt hus. Vi är också trelleborgare Helmuth, oss vill du straffa med ännu sämre luftkvalité än vad vi redan har i dag med tanke på den förorenade luften vi får över oss från hamnen.

Vi bjuder gladeligen hit dig och övriga i Trelleborgs kommuns styre på ett studiebesök när helst ni vill. Bara hör av er.

Du utelämnar helt och hållet att kommentera hur mycket pengar ni politiker slösat på projektet, eller hur du ser på allt lidande ni ställt till med för de som tidigare bott i alla fastigheter som nu stått tomma sedan hösten 2018.

Annons

Inte heller vad ni tänker göra med alla dessa fastigheter, men det kanske någon av Rubin (M) eller Lundström (KD) kan tänka sig svara på?

Kanske så enkelt att det faktum att du ägnade närmare en tredjedel av ditt inlägg åt att återigen skriva om den "röriga" affären tog musten ur dig.

Mathias, så bra att du börjar med att tala om att ni nog måste reda ut vem som ansvarar för vad i ert parti, inte minst viktigt för er själva tror jag.

Förstår dock att du menar delen av mitt inlägg som rör Engelska skolan, om du läser vad jag skriver så framgår tydligt att jag framhåller att ert parti tillsammans med andra har beslutat att subventionera etableringen med miljontals kronor, inte någon specifik person utpekas som ansvarig för beslutet.

Dessutom borde du förstått att jag inte har skriver något negativt om att få hit Engelska skolan till vår kommun.

Jag bara undrar över klokheten i att lämna miljoner i bidrag till en privat aktör som redan i dag visar på rejäla vinstöverskott.

Hoppas de är lika duktiga pedagoger som affärsmän.

Peter Svensson

Annons
Annons
Annons
Annons