Annons
Insändare

Höjda avgifter – men inte för alla!

Läser att avgifterna skall höjas för lokaler och andra för föreningarna nödvändiga lokaliteter.
Insändare • Publicerad 4 december 2008

Men till min förvåning finner jag inte en stavelse, när det gäller hästsport och tennis. Är de undantagna när det gäller höjningar?

I så fall varför det? De som utnyttjar dessa sporter, är som regel de med den bättre ekonomin. Alla de som "bara" använder de vanliga lokaliteterna drabbas av höjningarna.

Annons

Man ställer sig frågan? Hur mycket får hästsporten i bidrag? Lillhagens ridklubb, Skanörs ridklubb och för att inte tala om den stora hästsportanläggningen på Åkarpsgården? Förtröden? (avundsjuk), nä men varför denna segregering av sporter? Vi är många andra som lägger ner mycket fritid och privat ekonomi på bland annat funktionshindrade och ungdomar inom alla andra sporter. Detta är ett för kommunen socialt arbete, som utförs utan ersättning, men som kanske skulle bekostas av kommunala medel.

Betänk alla som vårdar sina anhöriga hemma utan att egentligen få en enda krona för detta, som är näst intill ett slavarbete dygnet runt. Här borde kanske läggas lite mer kostnader, i stället för att höja avgifterna för avlastning, som tydligen klubbades i senaste fullmäktige?

Måste det alltid drabba de minst bemedlade och sjuka, när kommunen skall dra in på något.

Är skattekronan så viktig att hålla låg i vår kommun? Vad var det med Görans borgmästarkedja? Gällde detta också skatten?

Gert Nilsson, Vellinge Sigve Svensson, Höllviken
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons