Annons
Insändare

Hemsidan har blivit tråkigare

Trelleborgs Allehandas nätsida har blivit ännu tråkigare när kommentarsfunktionen har tagits bort.
Insändare • Publicerad 9 juli 2013

Innan kunde man besöka sidan flera gånger per dag för att se hur olika frågor hade utvecklat/invecklat sig och vad folk tycker i olika sammanhang. Återinför kommentarsfunktionen som andra tidningar har.

Svar direkt: Efter ett beslut i Göta Hovrätt, där rätten upphävde grundlagsskyddet för en blogg som hade utgivningsbevis och en ansvarig utgivare, är det lite osäkert kring hur läsarkommentarerna på sajter påverkar grundlagsskyddet. Det handlar om de kommentarer som skrivs in på en sajt, och sedan granskas i efterhand, så kallad efterhandsmoderering.

Annons

Problemet är att om en sajt mister grundlagsskyddet gäller inte utgivarskapet, vilket innebär att enskilda journalister, i värsta fall, kan hållas ansvariga för det publicerade.

Därför stoppade vi möjligheten att kommentera på sajten under en tid som vi såg över utformningen av kommentarsfunktionen. Det ska vara mycket tydlig skillnad på vad som är redaktionellt innehåll och vad som är kommentar.

Vi har visserligen varit ganska återhållsamma med att slå på kommentarsfunktionen även tidigare. Inte av anledningen ovan, utan för att vi inte ansett oss ha tid och möjlighet att hålla koll på kommentarsflödet på ett tillräckligt bra sätt. Artikelkommentarer kan ju annars, som Mats mycket riktigt påpekar, faktiskt tillföra en hel del matnyttigt.

Nu har vi justerat designen på artikelkommentarerna och tydliggjort skillnaden.

Jörgen Svensson

Ansvarig utgivare

Trelleborgs Allehanda

Nilla Olsson
Mats
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons