Annons
Insändare

Helt onödigt att bilda SÖS

På senaste tiden har Cecilia Schyllert skrivit många insändare om hur fel våra demokratiskt valda politiker har.
Publicerad 7 maj 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Enda anledningen till att Söderslättspartiet bildades var för att stoppa ringvägen, menar signaturen LBP.
Enda anledningen till att Söderslättspartiet bildades var för att stoppa ringvägen, menar signaturen LBP.Foto: Tomas Nyberg

En av dem är enligt Schyllert Moderaternas nya ordförande Britta Brinck-Nehlin som skrev att Söderslättspartiet lika bra kunde heta ”Östra Stranden partiet”. Jag håller givetvis med Moderaternas ordförande. Cecilia Schyllert tycks däremot helt ha glömt bort eller förträngt att det var invånare från de östra delarna av Trelleborg som tog initiativet till Söderslättspartiet 2010.

Och den enda, jag upprepar den enda anledningen var, att på alla sätt och vis stoppa ringväg med östlig nerfart. Det kan inte ens Cecilia Schyllert neka till.

Annons

Då blir det löjligt när du försöker gömma dig bakom följande mening i din insändare i TA (den 26 april). ”Vi är många som värnar om stadsdelen Östra stranden, precis som om väster och andra stadsdelar i stan".

Då vill jag, och säkert många andra förvånade trelleborgare veta – om man som du säger sig värna om "väster och andra delar i stan" – varför bildades då SÖS 2010 för att ”stoppa” alla planer på ringväg med östlig nerfart? Enligt min mening var det helt onödigt, där fanns ju redan andra partier som värnar om alla trelleborgares bästa (M, SD, S, KD och L). Eller finns där en annan anledning? Till exempel rör inte idyllen ute på de östra delarna?!

LBP, engagerad medborgare som bor på väster

Annons
Annons
Annons
Annons