Annons
Insändare

Hellre större trygghet

När kommer Vellinge kommun att kunna skriva " Vellinge – här är tryggheten större"?
Insändare • Publicerad 20 maj 2011

En fråga om trygghet gäller i högsta grad tryggheten på kommunens vägar. Till exempel vägen genom Kämpinge by. På smal väg färdas, ofta i hög hastighet, lastbilar, långtradare, busar, bilar, traktorer, mopeder, cyklister och gående. Vägen är så smal att på viss sträcka kan möte ej ske, då skapas köer för att kunna komma igenom byn.

Särskilt utsatta är barnen som cyklar till skolan och under sommarlovet ökar antalet av både vuxna och barn som cyklar.

Annons

December 2010 erhöll hushållen information från kommunen, där man bland annat sade att en ny väg förväntas stå klar 2012. Ännu syns inga tecken på att en väg är under uppförande och vid frågor på kommunhuset tycks ingen ha något klart besked att ge.

Den värsta påfrestningen är under hösten då skördetransporterna kör genom byn. Om ett barn skulle springa ut på vägen eller vingla till på cykel kan, enligt vår bedömning, inget av de tyngre fordonen ha en chans att stanna. Är det så att kommunen inte tänker åtgärda detta stora problem förrän det hänt en stor och tragisk olycka?

Vi accepterar inte denna för barnen trafikfarliga väg längre utan kräver att kommunen omedelbart ser till att problemet löses snarast enligt den information man gått ut med till hushållen, det vill säga att man planerar och ger en trygghet för trafikanterna på en väg som i dag ur alla synpunkter underkänns som väg för den trafik som i dag belastar byvägen.

Nilla Andersson
Många oroliga föräldrar vill ha offentligt svar
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons