Annons
Insändare

Hellre kriminell än chaufför?

Svar till insändaren SL den 7 augusti. Man kan inte dra alla långtradarechaffisar över en kam. Jag kan hålla med dig på att straffet var lågt och jag beklagar också det som skett.
Insändare • Publicerad 18 augusti 2006

Min erfarenhet som chaufför i många år är att förare av icke svenskregisterade lastbilar kan uppföra sig hur som helst i trafiken utan att bli tagna av polisen.

Om vi svenska chaufförer gör minsta lilla förseelse blir i alla fall vi bötfällda, jag har massor av bevis på detta. Om jag kör i 90km på motorväg med mitt ekipage som är 25,25 m lång och då ligger jag 10 km över tillåten hastighet – min bil går inte fortare på grund av fartbegränsaren som det är lag på – men jag blir omkörd säkert 100 gånger på väg till Göteborg av utlänska lastbilar som också skall ha fartbegränsare.

Annons

Jag har påpekat detta för polis, men fick då till svar att det skulle inte jag lägga mig i.

När jag hade inbrott för ett tag sedan, och ringde polisen, tog de bara upppgifterna på telefon utan att köra till brottsplatsen.

Ringde polisen tre dagar senare och frågade hur det gått, och fick svaret var att ärendet var nerlagt, alltså tre dagar efter var brottet nerlagt.

Du SL, vi borde tydligen byta bana och bli kriminella istället för då prioriteras vi bort och kan leva lugnare.

Förbannad chaffis

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons